25a Garoinada a Palafrugell fins el 20 de març

La Garoinada de Palafrugell, una de les campanyes gastronòmiques més antigues i més conegudes de les comarques de Girona, aquest any fa 25 anys.
 
This text will be replaced
 
Aquesta edició s'allargarà fins el 20 de març i compta amb la participació de 9 restaurants de Palafrugell, Calella de Palafrugell, Llafranc i Tamariu.
 
La Garoinada es celebra durant els primers mesos de l'any, en ple hivern, perquè les minves de gener i la calma del mar afavoreixen que aquest marisc es trobi en el seu millor moment.
 
També contribueix a desestacionalitzar la temporada turística durant uns mesos on la Costa Brava es troba en temporada baixa i l'afluència de visitants es petita.
 
El menú inclou una dotzena de garoines, un segon plat amb arròs negre de Palafrugell o un plat alternatiu que proposa cada xef, pa amb xocolata de postres, vins, aigües i cafès. El preu varia entre els 35 i 40 euros, funció de l'establiment.
 
L'ajuntament i els restauradors, d'un temps ençà, també comercialitzen uns paquets turístics que inclouen el menú, l'allotjament, excursions en vaixells d'època, entrades a les instal·lacions culturals, vals de descompte i altres obsequis. El preu d'aquests pacs oscil.la entre els 65 i els 110 euros, en funció del què inclou cada proposta.
 
Per commemorar els 25 anys de la Garoinada, també es farà un acte popular i es retrà homenatge al cuiner Pere Bahí, un dels impulsors de la Garoinada, que va morir al novembre. 
 
Tota la informació de la Garoinada 2016 es pot consultar als establiments participants o al web garoinada.cat.