Els nous horts municipals de Palafrugell ja tenen propietaris

L'Ajuntament de Palafrugell ja ha entregat les claus als nous propietaris dels horts urbans. Des de làrea de serveis socials de Palafrugell ha nascut aquesta iniciativa que ofereix un total de 36 parcel·les conreables per a individuals i algun col·lectiu de la vila.
This text will be replaced
 
Amb les claus a la mà i havent signat el contracte aquests palafrugellencs i palafrugellenques ja poden començar a conrear i cultivar el seu propi hort. 
 
L'objectiu que persegueix aquesta iniciativa té dues vessants: d'una banda aconseguir que els propietaris dels horts aprenguin a treballar conjuntament i, per tant, es hi hagi treball en equip i d'altra banda hi ha la vessant formativa ja que tots els propietaris dels horts urbans rebran formació específica per aprendre a portar l'hort.
 
La previsió que tenia l'Ajuntament de Palafrugell s'ha complert totalment ja que les parcel·les han estat totes demanades i no descarten en un futur proper començar a dissenyar una segona fase dels horts.
 
Entre la normativa que han de complir els propietaris dels nous horts urbans de Palafrugell hi ha el fet que els horts han de ser totalment ecològics i, per tant, està prohibit utilitzar fertilitzants o adobs amb productes químics.
 
La taxa que han de pagar els propietaris dels horts urbans són 100 euros anuals i amb aquest preu podran disposar d'aigua i llum cada dia de l'any.