L’Àrea de Joventut de l’Ajuntament de Palafrugell és la única del Baix Empordà que disposa de l’acreditació com entitat per enviar voluntaris a Europa

Des del passat mes de gener, l’àrea de Joventut de l’Ajuntament de Palafrugell disposa de l’acreditació com entitat per enviar voluntaris a Europa dins el Servei Voluntari Europeu (SVE), sent la única en la comarca del Baix Empordà.

El Servei Voluntari Europeu (SVE) ofereix la possibilitat a joves entre 18 i 30 anys d’ampliar la seva formació, viure una experiència intercultural, conèixer diferents realitats, etc.

És un procés personal de formació no reglada en el qual s’adquireix una sèrie d’habilitats i coneixements de gran importància en el context personal i professional. Permet ampliar els coneixements d’un idioma a través de la participació activa en un projecte de voluntariat i solidaritat, el treball en equip i la formació en diferents camps.

La participació en el voluntariat és reconegut per la Comissió Europea amb un certificat: el Youthpass.

Aquesta experiència no implica cap inversió econòmica per part del jove ja que es subvenciona amb el Fons Europeu (viatge internacional, assegurança, formació prèvia, seguiment al llarg del projecte, allotjament, manutenció, formació lingüística, transport local, diners de butxaca, administració i tutoria), per tant, tots els joves de Palafrugell poden tenir-hi accés.