La FOEG portarà 750 alumnes gironins a visitar grans indústries de la província

Què és una empresa? Què és un empresari i què fa? Aquestes són les preguntes que vol respondre "Jo de gran vull ser com tu", un projecte que portarà 750 alumnes de sisè de primària gironins a visitar una vintena d'indústries del territori. 
This text will be replaced
Aquest divendres s'ha presentat aquest projecte impulsat per la patronal FOEG i Acció de la Generalitat a l'empresa J. Vigas de Palafrugell. Una vintena d'estudiants de l'escola Doctor Arruga de Begur han visitat les instal·lacions d'aquesta indústria surera de més de 125 anys d'història per conèixer quins són els processos de producció dels taps i tots els factors que hi intervenen. 
 
Aquest projecte va néixer del resultat d'una enquesta que evidenciava que la majoria d'escolars desconeixen la figura de l'empresari i per això el 2015 va engegar-se una prova pilot que va donar fruits excepcionals. Des de la FOEG destaquen la gran implicació dels empresaris de la província a l'hora de fer xerrades i obrir les portes de les seves indústries i l'assimilació de coneixements de l'alumnat.
 
Segons paràmetres europeus, l'any 2020 el 20% del PIB del país hauria de procedir del sector industrial. És per això que des de la Generalitat de Catalunya s'ha fet de l'emprenedoria un objectiu de govern i es dóna suport a programes com el "Jo de gran vull ser com tu". 
 
Des d'Acció de la Generalitat han mostrat el seu compromís en ampliar el volum del projecte sempre que hi hagi empreses i escoles interessades.