Palafrugell insisteix perquè es recullin les caques dels gossos

L'incivisme que tenen algunes persones propietàries d'animals de companyia causa molèsties als veïns d'algunes zones freqüentades per gossos, tot plegat provoca problemes de convivència i de salubritat.
A Palafrugell volen posar fre a aquesta situació i durant l'any la Policia Local porta a terme 3 campanyes per fer front a l'incivisme amb animals a la via pública.
 
This text will be replaced
 
En una primera fase s'informa als ciutadans que tenen gossos sobre la importància de mantenir neta la via pública i es comprova que l'animal estigui correctament registrat al cens d'animals municipal. En una fase posterior es detecten i es corregeixen les infraccions amb sanció inclosa com marca l'ordenança municipal de civisme i convivència.
 
A Palafrugell hi ha 4.471 gossos censats dels quals 123 són considerats de raça potencialment perillosa. Els agents de proximitat de la Policia Local tenen especial cura amb aquests casos.
 
Agents uniformats però també agents de paisà controlen les conductes a la via pública dels propietaris d'animals. Amb col·laboració veïnal s'avisa als agents de les zones i dels horaris en els que es produeixen les infraccions, tot plegat permet que la campanya funcioni. La majoria de les faltes que es denuncien són lleus.