Santos i Quirós guanyen el concurs 'Fem Bullir l'Olla' amb un mar i muntanya de pollastre amb gambes de Palamós

La recepta 'Mar i Muntanya de Pollastre amb Gambes de Palamós' dels joves xefs, Marc Santos i David Quirós, de Cuina de l'Institut Baix Empordà de Palafrugell han guanyat la segona edició del concurs 'Fem Bullir l'Olla' que impulsa el Consell Comarcal del Baix Empordà amb el suport dels diferents col·lectius gastronòmics de la comarca i representants del sector agroalimentari.
 
 
L'objectiu del concurs es promocionar els productes de proximitat i alhora oferir als estudiants un trampolí per mostrar les seves habilitats culinàries davant de reconeguts professionals. 
 
Pel què fa a les postres, ha rebut la millor puntuació la Mousse de Mató amb Textures de Poma elaborat per les alumnes de Pastisseria de l'Institut Baix Empordà, Victòria Perez i Andrea Caamaño.
 
Enguany, s'havien presentat al concurs una quarantena de propostes, de les quals es van seleccionar sis finalistes. L'aula de cuina de l'Institut Baix Empordà ha acollit la final del concurs on els sis equips finalistes han hagut de cuinar el seu plat i presentar-lo al jurat que ha supervisat tot el procés i ha valorat el treball, la presentació i la degustació del plat.
 
Un esforç que el jurat ha recompensat amb un període de pràctiques per a tots els cuiners finalistes a diferents establiments de la comarca, inclosos els restaurants amb Estrella Michelin. Un premi que els joves xefs guardonats valoren molt positivament perquè els permetrà conèixer de primera mà l'activitat diària de les cuines de referència al Baix Empordà.
 
El concurs també inclou una votació popular a través de les xarxes socials. A partir de l'explicació del plat i dels ingredients, els usuaris han decidit guardonar com a millor recepta popular el Cremós de recuit a la poma de Carla Diaz i Tània Cruz, de Cuina de l'Institut Baix Empordà.