Les havaneres, Sílvia Pérez Cruz, la gastronomia empordanesa i els actes populars protagonistes del 50è aniversari de la Cantada d'Havaneres de Calella de Palafrugell

L'any 1966 a la taverna de Can Batlle de Calella es presentava el llibre 'Calella de Palafrugell i les havaneres' i s'aprofitava per fer una trobada de cantaires. L'èxit de la cantada va fer que es repetís l'any següent i l'altre i arribarem al 2 de juliol d'enguany quan se celebrarà la 50a cantada d'havaneres de Calella de Palafrugell.
Per celebrar l'aniversari s'ha programat una cantada especial amb els clàssics Port Bo, Peix Fregit i Bergantí que s'encarregaran un estiu més de musicar la nit per excel·lència de les havaneres a Catalunya. Sílvia Pérez Cruz és la convidada especial d'aquesta cantada, la palafrugellenca aturarà la seva gira de presentació del nou àlbum 'Domus' per parar a casa i participar a la cantada d'havaneres.
 
This text will be replaced
 
Durant tot l'any s'han programat activitats al voltant de l'aniversari. Aquest divendres arrenca la campanya gastronòmica Sopars Cantats Pere Bahí que s'allargarà durant 2 mesos en els que 10 restaurants ofereixen sopars per 35 euros que inclouen concert d'havaneres i cremat. Les propostes gastronòmiques per aquest aniversari segueixen i és que el xef Joan Roca del Celler de Can Roca ha creat una tapa molt especial per l'ocasió anomenada 'L'Havanera' i també es podrà degustar un gelat de cremat.
 
En l'àmbit cultural destaca una exposició itinerant que s'inaugurarà el 15 de juny a Barcelona. En l'apartat editorial es reedita el culpable del naixement de la cantada, el llibre 'calella de Palafrugell i les Havaneres' també es reedita '50 habaneras' de Ricardo Balil el mateix autor que treu un llibre que recull cançons de taverna i l'any vinent veurà la llum un llibre commemoratiu dels 50 anys de la Cantada.
 
La campanya En-Cantada també inclou 'La Cantada als Auditoris' una gira de 4 actuacions al Teatre Auditori de Girona, al Palau de la Música de Barcelona, al Tetare Ateneu de Tàrrega i a l'Auditori Pau Casals de El Vendrell durant setembre i octubre.
 
Tot plegat suma una cinquantena d'accions per commemorar els 50 anys d'una cantada que és ja un referent popular dins l'àmbit musical i cultural català. Les havaneres són la banda sonora de Calella i aquest any aprofiten el 50è aniversari de la cantada per projectar aquest patrimoni arreu del país.
 
Les entrades per la cantada del 2 de juliol es posen a la venda el proper 10 de maig.