Els millors lectors en veu alta, infantils i juvenils, del Baix Empordà

Els millors lectors infantils i juvenils del Baix Empordà s'han reunit a Palafrugell per participar a la fase final comarcal de la dotzena edició del certamen de lectura en veu alta que organitza la Fundació Enciclopèdia Catalana i el departament d'Ensenyament de la Generalitat.

This text will be replaced

Una cinquantena de lectors dels diferents cicles escolars de l'etapa d'educació obligatòria de la comarca han pujat a l'escenari del teatre palafrugellenc per mostrar les seves habilitats de lectura al jurat format per a persones vinculades al teatre, la docència i la literatura. Els nois i noies finalistes participaran a la semifinal de les comarques gironines que es farà a Girona el 6 de maig i, els que superin aquesta fase, accediran a la final catalana que es farà a finals de maig.

Una lectura expressiva correcte o la comprensió del que es llegeix són dos dels aspectes que treballen a les aules i valora el jurat el certamen.

Durant aquests dies es celebren arreu de Catalunya 54 quarts de final amb la participació de gairebé 2.200 alumnes triats per escoles i instituts.

El certamen va néixer de la voluntat de la comunitat educativa, de les administracions i les institucions de donar una atenció preferent a la lectura durant l'etapa d'educació obligatòria perquè la lectura i l'escriptura es consideren eines bàsiques per a la resta d'aprenentatges.