Palafrugell s'inventa 'La Tarda' pels nens que el proper setembre començaran P3

Per facilitar la separació d'aquests nens amb les seves famílies, l'adaptació a l'escola i la socialització que suposa entrar al sistema educatiu a Palarugell s'han inventat el projecte 'La Tarda'. En total 16 famílies que no han portat els seus fills a l'escola bressol van una tarda a la setmana a les llars d'infants municipals perquè els seus fills aprenguin a estar a l'alula, a compartir l'espai comú i a separar-se dels seus pares per uns moments.
 
This text will be replaced
 
Des de l'Ajuntament estan molt contents del funcionament i l'èxit del projecte i preveuen poder-lo ampliar l'any vinent a algunes famílies més.
 
Aquestes famílies ja portes 5 sessions del projecte 'La Tarda' a l'escola bressol 'El Tomanyí'. El primer dia els nens es mantenien ben a prop del seu referent familiar amb qui compartien estones de joc als nous espais. Després d'aquestes sessions els nens ja s'han adaptat a l'espai. El proper pas és que el familiar surti de l'aula per tornar a recollir el seu fill després de la sessió. El nen apren que el deixen amb l'educadora però no l'abandonen perquè els pares l'aniran a buscar després.
 
L'Ajuntament aprofita els recursos dels que ja disposa com són les instal·lacions de les escoles bressol i les educadores contractades per treure encara més profit a les tardes en què hi ha poca activitat en els centres. El servei no suposa cap cost pel municipi i s'ofereix gratuïtament a les famílies que aquest any iniciaran l'escolarització dels seus fills a educació infantil.