La relació entre el vi i el suro a l'Empordà, presents al Festival del vi Vívid

La relació entre el suro i el vi a l'Empordà és històrica ja que durant molts anys les vinyes han compartit terreny amb les sureres com els vins han compartit ampolla amb els taps de suro.
 
This text will be replaced
 
Per recordar i conèixer aquesta forta relació entre suro i vi, aquest dissabte el Museu del Suro de Palafrugell, juntament amb l'Insitut Català del Suro i la Denominació d'Origen Empordà han organitzat una jornada amb la relació d'aquests dos elements com a tema central.
 
El Museu del Suro de Palafrugell ha estat la seu d'aquest esdeveniment que entra dins el Festival del Vi Vívid que s'està celebrant durant tot aquest mes d'abril a diferents llocs de l'Empordà.
 
Per posar-se en context, la jornada ha començat amb una petita visita guiada al Museu del Suro per conèixer la història dels taps a l'Empordà i, seguidament, a càrrec de la DO Empordà s'ha fet una breu explicació del vi empordanès i un taller sensorial amb un tast de vins embotellats amb suro per entendre quines propietats aporta aquest al vi.
 
Els vins amb DO Empordà són tots embotellats amb taps de suro per això des del Festival Vívid, organitzat pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona, han cregut del tot oportú celebrar aquesta jornada per posar en relleu la forta relació entre dos elements tan importants de l'Empordà.