Neus Mar i Emilio Sánchez presenten “Memòries d’un país”, un tribut a la música catalana del darrer segle

Neus Mar i Emilio Sánchez presenten el seu disc "Memòries d'un país" el proper dissabte 23 d'abril a les 18 hores al pati del Museu d'Història de Girona. Prèviament, i en el marc de les activitats de Sant Jordi, tots dos músics estaran durant el matí d'aquell dia en el punt de trobada de l'Associació Suport a la Dona a la Plaça Nova de Palafrugell.

Una etapa de més maduresa en l’evolució de la seva carrera marca el llançament del nou disc de la cantant Neus Mar, “Memòries d’un país”, el qual es constitueix com un homenatge a un conjunt d’autors i cançons que han creat la banda sonora de Catalunya de l’últim segle. Especialment es centra en aquells anys més durs de la repressió del règim franquista i que, artística y musicalment, es va expressar en el denominat moviment de la Nova Cançó, repertori que inclou missatges de resistència i esperança.

Aquest disco és fruit d'un projecte conjunt amb el seu col·laborador per molt de temps, el guitarrista cubà Emilio Sánchez. Entre tots dos han procurat generar un treball amb una textura més íntima i, a estones, d'autèntica nuesa musical que deixa al descobert el més essencial i profund de la música catalana contemporània.

Amb una trajectòria per a tots dos artistes marcada en els últims anys per la cultura de les havaneres, aquest disc reforça la tendència anunciada en l'anterior projecte (Aigua de Flors, 2015) d'anar enriquint la sonoritat del seu repertori amb aportacions artístics d'altres vessants , com el folklore llatinoamericà.