La 13a Lectura Continuada de Josep Pla torna a ser la protagonista del Sant Jordi a Palafrugell

La jornada de Sant Jordi a Palafrugell tindrà com a acte central, per tretzena vegada, la Lecturacontinuada de l‘obra de Josep Pla, que comptarà amb la participació de múltiples de lectors i lectores que llegiran, entre les 4 de la tarda i les 8 del vespre,

 fragments de l’obra Cartes de més lluny, de Josep Pla, inclòs a El Nord, Volum V de l’Obra Completa de l’escriptor palafrugellenc. Aprofitant l’avinentesa, la lectura d’enguany es clourà acàrrec dels alumnes del curs de veu i expressió oral de l’Aula de Lletres de la Fundació Josep Pla.

A més, del 15 al 24 d’abril s’han programat un bon nombre d’activitats, algunes de marcat caràcter literari, que completen l’oferta del Sant Jordi a Palafrugell. És el cas de la Lecturade poemes d’arreu del món al TMP programada per l’Oficina de Català de Palafrugell, que tindrà lloc el dia 22 d’abril a 2/4 de 8 del vespre o el lliurament de premis del 41è Concurs Literari Josep Pla i Francesc Alsius a l’INS Frederic Martí Carreras, que van tenir lloc el passat 15 d’abril. El 22 d’abril també es lliura el Premi Escolar Mestre Sagrera en la seva 31a edició.

D’altra banda, aprofitant la diada de Sant Jordi, i amb l’objectiu d’acostar les instal·lacions culturals del municipi a la població, els tres principals museus/fundacions del municipi (Fundació Josep Pla, Musu Can Mario de la Fundació Vila Casas i el Museu del Suro) obriran les seves portes i oferiran unes activitats de caire familiar (per a infants de 5 a 10 anys) i una visita guiada per a tots els públics.

Per incentivar la visita als tres espais, quan s’entri a un dels museus es donarà a cada visitant una targeta que, un cop segellada als tres espais, es podrà deixar al Teatre Municipal per participar al sorteig d’entrades per un acte cultural (cinema, teatre, dansa...). El sorteig d’aquests premis es realitzarà quan acabi la lectura continuada de l’obra de Josep Pla.

Com ja és tradició, la diada de Sant Jordi tant la plaça Nova com el carrer de Cavallers s’ompliran de parades de roses i llibres a càrrec de les floristeries i de les llibreries de Palafrugell, amb una gran presència, també, d’entitats de la vila. Entre les activitats programades la diada de Sant Jordi hi destaca la ballada de sardanes de migdia a la plaça Nova, amb la participació de la cobla La Principal de La Bisbal i el concert que oferirà, també a la plaça i a les 9 del vespre, Halldor Mar, cantant i guitarrista islandès que interpreta versions en anglès de cançons catalanes.