La mesquita no ha arribat a temps pel ramadà

La mesquita de Palafrugell segueix en obres però la comunitat musulmana, que està en plena celebració del ramadà, utilitza ja les instal·lacions per l'oració més multitudinària del dia.
Les instal·lacions del nou centre de culte no han arribat a temps per poder-la inaugurar aquest mes de juny.

Queden encara molts detalls per fer i totes les instal·lacions interiors. Des de la comunitat musulmana recorden que s'està construïnt a través de les donacions que fan els mateixos veïns, per tant, estan molt agraïts de les aportacions que van arribant i que els permeten tirar endavant el nou centre de culte. Actualment hi ha uns 3.000 musulmans empadronats al municipi.
 
El dubte estava en si la mesquita seria ja utilitzable per la celebració del ramadà. Tot i el bon ritme de les obres que van començar el setembre passat, els treballs encara no han acabat i en vistes a que no aconseguirien la llicència de l'Ajuntament han demanat un permís per fer-hi una oració, la darrera del dia. Han hagut d'instal·lar lavabos provisionals i hana conseguit els papers per desenvolupar-hi aquesta activitat. Unes 600 persones es concentraven a l'actual centre de culte situat al carrer Velázquez del centre de Palafrugell durant l'oració de la nit amb l'enrenou que aquesta concentració de gent genera. Per minimitzar les molèsties s'ha decidit traslladar aquesta oració a la nova mesquita, actualment en obres, de tal manera que unes 400 persones ja l'han pogut estrenar. Des de la comunitat musulmana expliquen que hauran de buscar alguna solució perquè la mesquita es troba a les afores, concretament a un polígon industrial i hi ha gent gran que per problemes de mobilitat no s'hi desplaça.
 
La nova mesquita és un disseny de l'arquitecte palafrugellenc Josep Ferrés. Els promotors del projecte en destaquen l'estil occidental amb moltes obertures. Tot i això a simple vista el que més crida l'atenció del nou centre de culte és el minaret. Des d'aquesta torre el muetzí fa la crida a l'oració, avui dia a través dels seus altaveus. Durant el ramadà hi ha 5 oracions: a l'alba, al migdia, a la mitja vesprada, a la vesprada i a la nit. La mesquita s'aixeca sobre un terreny de 600 metres quadrats.