Els veïns voten NO al sondeig per canviar el nom dels carrers borbònics de Palafrugell

Gairebé el 100% dels veïns dels carrers Isabel II i Alfons XIII de Palafrugell han decidit mantenir els noms borbònics d'aquests dos vials del sector Bruguerol.
L'Ajuntament va tirar endavant una enquesta porta a porta on s'ha preguntat a 74 dels 84 veïns que viuen en aquests dos carrers si preferien mantenir o canviar el nom del seu carrer. Només 2 dels enquestats apostaven pel canvi, la resta prefereix deiar-los com estan.
 
This text will be replaced
 
Els veïns van rebre a casa una carta informativa on se'ls explicava el procés participatiu per tirar endavant o no el canvi de nom d'aquests dos carrers i quins eren els pros i els contres. Els tràmits administratius i els costos d'aquests han pesat més que el valor simbòlic que tenen els noms d'aquests monarques espanyols.
 
L'Ajuntament havia aprovat una moció per canviar el nom d'aquests carrers. Els veïns en asseventar-se de la notícia van oposar-s'hi i així s'ha arribat al sondeig que ha donat la raó als veïns. Arreu el país hi ha un procés de revisió de noms i símbols associats a l'espai públic i que es van dedicar en el seu moment a personalitats i fets que avui es poden considerar contraris als principis democràtics o que atempten contra la dignitat del poble català. Aquest va ser el motiu pel que es va aprovar a l'Ajuntament palafrugellenc una moció per impulsar el canvi del nom dels carrers borbònics que finalment ha acabat en no res.