Un trentena de quilòmetres de natació contra el càncer

Arribar fresc com una rosa després de nedar ni més ni menys que 30 km només ho poden fer uns pocs escollits. Aquesta és la gesta que van completar els cinc equips de nedadors de la primera Oncoswim, organitzada per la Fundació Oncolliga Girona i el Club Natació Radikal Swim. El motiu que els va impulsar a fer-ho no era la competició, sinó la lluita contra el càncer de mama. 
This text will be replaced
 
La prova tenia un recorregut no apte per a aficionats. Els esportistes van sortir de bon matí a L'Estartit, van anar fins les Medes, i des d'allà van continuar fins a les Illes Formigues per acabar arribant a mitja tarda a la platja del Port Bo de Calella de Palafrugell. En total, una trentena de quilòmetres durant els quals les condicions climatològiques van acompanyar a estones i les aigües no van ser sempre plàcides. 
 
El que va moure organitzadors i nedadors va ser l'afany per recaptar fons destinats a un projecte gironí que investiga un subtipus de càncer de mama molt agressiu, el triple negatiu, que afecta especialment a dones joves i del que no n'existeixen teràpies dirigides en contra. 
 
Els equips participants a l'Oncoswim s'havien d'inscriure a través d'un donatiu mínim de 500€. També hi va haver una segona prova, la mini-Oncoswim, de 1,5 km, que anava de Llafranc a Calella. En total es van recaptar 5.128€.