La Fundació Ernest Morató reedita el llibre que dóna origen a la cantada d'havaneres de Calella

La Fundació Ernest Morató de Palafrugell ha reeditat el llibre que va donar origen a la Cantada d’Havaneres de Calella. El llibre va ser editat per primer cop el 1966 i va donar origen de manera inesperada a la tradicional Cantada.

Calella de Palafrugell i les havaneres és un recull, amb la lletra i la partitura, de les havaneres populars que es cantaven a les tavernes de Calella abans del turisme. Els promotors van ser-ne Francesc Alsius i Frederic Martí, els quals van encarregar-ne la confecció a un destacat calellenc d’adopció, Joan Pericot.

Pericot, qui també és l’autor de les il·lustracions, va comptar amb la col·laboració entusiasta del cantaire Ernest Morató i del músic i compositor Frederic Sirés.

Per celebrar l’aparició del llibre, el 28 d’agost de 1966 es va organitzar una cantada a a la taverna de can Batlle, punt de trobada per excel·lència dels pescadors i dels amics de Calella. La bona acollida de la iniciativa va fer que l’any següent es muntés la que seria la primera cantada ‘oficial’, a la platja d’en Calau.