La consellera Serret presideix l'acte central dels 25 anys de l'Institut Català del Suro

Visita institucional per commemorar el 25è aniversari de l'Institut Català del Suro. La conseller d'agricultura, Meritxell Serret, ha visitat les instal·lacions de l'ens acompanyada de tots els actors que formen part de la indústria surera des de les diferents vessants.
This text will be replaced
Serret ha fet un recorregut per les instal·lacions de l'institut i ha participat en una taula de treball on des de l'organisme han fet un repàs al quart de segle de trajectòria i han destacat quins són els reptes de futur que s'han marcat. La consellera ha posat ènfasi en el paper clau que l'institut té en el sector surer ja que el consorci público-privat s'ha convertit amb el pas dels anys en un organisme punter que treballa en sis àmbits diferents com són la normalització, la promoció, la formació, la recerca, la innovació i la qualitat.
 
La visita de la consellera suposa l'acte central dels 25 anys d'un consorci que va crear la Generalitat el 1991 a proposta d'AECORK. Amb seu a Palafrugell l'institut agrupa diferents departaments del govern català, la patronal, el consorci forestal de Catalunya, la Universitat de Girona, les cambres de comerç del territori i alguns ajuntaments de la zona on la indústria del suro està present.
 
Actualment la indústria surera que a Catalunya el seu origen es remunta al segle XVIII està formada per un total de 40 empreses que ocupen a un miler de persones.