Més de 40.000 persones a la 50a Cantada d'Havaneres de Calella de Palafrugell

"Calella, cinquanta trobades, cinquanta cantades, t'han fet la més gran". Així diu l'havanera 'El salanc de Calella' composada pel Mestre Josep Bastons i en Carles Casanovas en motiu de la 50a Cantada d'Havaneres de Calella de Palafrugell que es va celebrar aquest dissabte, i que van interpretar a l'escenari de la platja del Port Bo els tres grups participants en aquesta edició tan especial: Port Bo, Peix Fregit i el Grup Bergantí
This text will be replaced
 
50 edicions no se celebren cada dia i és per això que enguany els sentiments van ser a flor de pell en la decisió de cada detall, des de la tria dels intèrprets que havien de tocar fins a la de les peces que sonarien. Per fer-ho, en una efemèride com aquesta, els criteris havien de ser el més històrics i objectius possibles i simplement es va optar perquè cantessin aquells qui haguessin participat més vegades en la cantada. El mateix va passar amb les havaneres intrpretades: es van programar aquelles més conegudes i aclamades pel públic, com 'Lola la tavernera', 'Salió de Jamaica', 'Tamariu' o 'Mariner de terra endins'.
 
En aques sentit, al llarg de la nit, només es va fer una concessió totalment lògica: la col·laboració de la veu palafrugellenca més reconeguda arreu, Sílvia Pérez Cruz, que amb la seva senzillesa i delicadesa es va guanyar el públic reivindicant la protecció del paisatge de Calella, però sobretot amb la interpretació del tema 'Vestida de nit', que tant per ella com pels qui la segueixen ja s'ha convertit en tot un himne.
 
La nit, però, encara no havia acabat i és que faltaven les dues havaneres més populars i esperades: 'La Bella Lola', que va omplir Calella de mocadors com el del President de la Generalitat Carles 
Puigdemont, i 'El meu avi', que any rere any posa punt i final a la cita. 
 
La Cantada més esperada en temps va tenir unes xifres de participació rècord: més de 40.000 persones es van acostar a Calella de Palafrugell en un cap de setmana complementat amb diversos concerts i actes a les platges del Port Bo, el Canadell i el Port Pelegrí.