Andrés Calamaro tanca el Festival Ítaca a Calella de Palafrugell

El músic i compositor argentí Andrés Calamaro va presentar aquest diumenge a Calella de Palafrugell el seu últim treball "Romaphonic Sessions" en el marc de la clausura del Festival Ítaca.
This text will be replaced
 
Calamaro, acompanyat d'un trio de músics inetgrat pel també compositor del disc Germán Wiedemer al piano, Toño Miguel al contrabaix i Martín Bruhn a la percussió, va interpretar el repertori de caire íntim que està presentant en una gira per tot l'estat espanyol sota el nom de 'Licencia para cantar'. L'entorn de la platja del Port Bo, amb les barques al fons surant sobre el mar plàcid, semblava l'escenari ideal per un Calamaro que va aparcar els són més rockers de guitarres elèctriques i va revisitar la seva trajectòria a través de ritmes llatins més pausats com el bolero o el tango, així com va versionar temes molt reconeguts de la història d'aquests gèneres. No van faltar alguns dels himnes més reconeguts de la seva carrera en solitari ni amb 'Los Rodríguez', com 'Estadio Azteca', 'Algunos hombres buenos' o 'Flaca'.
 
Amb aquest concert es va posar punt i final al Festival Ítaca d'enguany. Una edició que, des de l'organització, es considera exitosa i per primera vegada fa preveure un festival viable al que li espera un bon futur. 
 
El Festival Ítaca, especialment reconegut per la seva defensa de la cultura a través de la venda de pomes en lloc d'entrades per tal de rebaixar l'IVA del 21% al 4%, ha programat durant aquests mesos de maig, juny i juliol setze espectacles al llarg del territori de l'Empordà.