Manel inauguren el Festival de Cap Roig 2016

Manel, amb el seu quart treball d'estudi "Jo competeixo" encara calent, van donar el tret de sortida a l'edició d'enguany del Festival de Cap Roig amb un concert en el que tant aquest darrer disc com l'anterior, "Atletes, baixin de l'escenari", hi van tenir una forta presència.
This text will be replaced
 
El quartet barceloní, que havia esgotat totes les entrades del seu concert al prestigiós escenari de Calella de Palafrugell poc després de que sortissin a la venda, va constatar una vegada més que aquesta gira és principalment de presentació del "Jo competeixo" i va interpretar-ne tots els seus onze temes. Si per fer-ho feia falta deixar enrere alguns dels himnes més reconeguts de la seva trajectòria, com pot ser el cas de "Al mar", no hi van tenir cap inconvenient. Tampoc van tenir problemes en abandonar la sonoritat més acústica i folk que els va portar al capdavant del panorama musical català i els sons electrònics van tenir molt de pes en l'actuació. 
 
El concert va començar, com el disc, amb la interpretació de la contundent "Les cosines" i va acabar amb el ballable senzill "Sabotatge". Entremig, una actuació d'aproximadament una hora i tres quarts en la que es van tocar vint peces, només quatre de les quals van ser dels dos primers àlbums "Els millors professors europeus" i "Deu milles per veure una bona armadura". Tot i que els músics no van voler abusar de la nostàlgia sobre l'escenari aquests temes van ser els més celebrats pel públic, tal i com era d'esperar. 
 
Amb un ple absolut a les grades de Cap Roig, el concert inaugural a càrrec de Manel va ser un presagi del que encara està per venir en aquesta edició. Per primera vegada en la seva història, en el moment de començar el Festival s'havien venut més del 80% del total de les entrades.