Palafrugell escalfa motors per la Festa Major

Del 14 al 24 de juliol, Palafrugell torna a organitzar una gran quantitat d’activitats dins la programació de la seva Festa Major. Una vegada més, la música, l’oci, la cultura i les tradicions seran els principals protagonistes de l’edició d’enguany.

 

La festa compta amb un variat programa que inclou des de sardanes a actuacions de diverses gèneres musicals, passant per tallers familiars, exposicions, actuacions castelleres, espectacles d'animació infantil, les propostes per a joves i els tradicionals concerts i balls de Festa Major.

L’Àrea de Cultura i l’Àrea de Joventut organitzen i coordinen el programa de Festa Major, amb la col·laboració de diverses entitats de la població.

La Festa Majors’iniciarà aquest dijous 14 de juliol amb la presentació del cartell 2016, realitzat per l’artista palafrugellenca Bruna Valls, la qual també mostrarà part de la seva obra a la sala d’exposicions del Teatre Municipal. Valls va estudiar Belles Arts a la Universitat de Barcelona, on es llicencià en l’especialitat de pintura. Després va cursar un postgrau d’Il·lustració Creativa a l’Escola Universitària de Disseny i Art EINA (Barcelona). A la Sala d’exposicions del TMP es podrà veure, del 14 de juliol al 31 d’agost, la mostra Bestieses, amb una selecció de la seva  obra. Posteriorment, del 30 de juliol al 26 d’agost, exposarà a la Biblioteca Municipal la mostra Animalades.

Un dels actes destacats d’enguany serà el lliurament, diumenge 17 de juliol, de la Medalla d’Honor de la Vila de Palafrugell a Josep Bastons, compositor i intèrpret, figura cabdal del món de l’havanera. Bastons ja havia rebut anteriorment altres reconeixements com el premi “Peix Fregit” de Palafrugell, l’any 2005, per la seva trajectòria musical; l'any 2012 va rebre diversos homenatges al 10è Festival d'havaneres de Sant Pol de Mar, a la 31a Mostra de l'Havanera Catalana de Palamós i a la 29a Trobada de cantaires d'havaneres al cor de Catalunya (Manresa). Aquest mateix any 2016 ha rebut la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya.

L’Ajuntament de Palafrugell farà lliurament, en el mateix acte, dels Diplomes al Mèrit Ciutadà al grup d’havaneres Port Bo i a l’Associació de Veïns i Amics de Calella.

Concerts i balls

Les orquestres Costa Brava (19 de juliol) i Selvatana (20 de juliol) seran enguany les encarregades d’oferir els concerts de Festa Major al TMP (a les 6 de la tarda) i els balls a la plaça Nova (a les 11 de la nit). Per als concerts al Teatre, ja s’han exhaurit les localitats i la recaptació obtinguda es destinarà íntegrament al Centre de Distribució d’Aliments.

Festa a la Nit  (Barraques)

Amb l’objectiu de promocionar l’associacionisme juvenil i donar una oferta d’oci nocturn amb criteris de seguretat als adolescents i joves, del 20 al 24 de juliol a l’aparcament de l’INS Baix Empordà, a partir de les 23.00 h, es realitzarà la Festa a la Nit. Aquesta activitat l’organitza l’Àrea de Joventut amb la participació de les entitats: Nosa Col·lectiu, Club Atlètic Palafrugell, Club Hoquei Palafrugell, Club Handbol Garbí, Agrupament Escolta Indika, Agrupació Excursionista Palafrugell, Bàsquet Club Palafrugell, Joventut Nacionalista de Catalunya, Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya, Associació Il·lusions i Birres Braves.

El dia 20 les barraques estaran obertes amb música pròpia i els dies 21, 22 i 23 es podrà gaudir de grups com: Lefkosia, Animal, Les Barbeaux, Festucs, Strombers, PD Ivanote, Global Discontent, Green Valley, Dj Kharloss Selektah. L’entrada és gratuïta i hi haurà servei de bar i entrepans a càrrec de les entitats.

El diumenge 24, com a novetat, a partir de les 17.00 h, hi haurà el Holi Festival per a públic familiar. I a partir de les 24.00 h, la Midnight Paint Party, es tracta d’una festa amb els dj’s Luka Caro, Rubén Rider, Madness Gangsters, Mon DJ i Albert González amb animació, decoració paint party i pluja d’aigua de colors durant tota la nit. Preu de l’entrada: 10 euros.

El Racó de la Festa

L’Associació de Joves Birres Braves proposa, del 20 al 23 de juliol, al pati de l’Institut Baix Empordà, les activitats del Racó de la Festa, amb molta música (Eva Fernández & L’Energia Big Band, Enric Verdaguer, Double Chick,Neus Mar i Arjau), un pregó de Festa Major, Les Olimpíades de la Terra, karaoke, festa de l’escuma, teatre amb En Peyu i la Cercabirra Brava. Els actes són gratuïts.

Algunes activitats més del programa

Al vestíbul del teatre, emmarcat en el projecte de festa Josep Pla al Tabarín, s’exposarà una fotografia de Robert de la Cruz, Pere Artigas i Jordi Ramisa (3peus fotografia) a partir d’un text de Josep Pla i una imatge d’arxiu.

La festa castellera tindrà lloc a la plaça Nova el diumenge, 17 de juliol, amb les colles Marrecs de Salt, Castellers de la Sagrada Família i Castellers de Figueres. L’Esbart Mestre Sirés oferirà la seva tradicional exhibició de danses tradicionals catalanes.

A l’àmbit musical trobem el concert Ethno Catalonia (dijous, 14 de juliol) que presenta Joventuts Musicals en el seu cicle de Concerts d’Estiu i la presentació que farà, a la Biblioteca, la Neus Mar i l’Emilio Sánchez del seu nou CD, Memòries d’un país (divendres, dia 15).

Per al públic familiar La Xarxa presenta, el 20 de juliol a la plaça de Can Mario, l’espectaclePirates de circ., amb la Companyia Tot Circ.

Els aficionats a la poesia tindran la seva cita mensual, el 17 de juliol, amb una trobada especial de festa.

El Museu del Suro, la Biblioteca Municipal i la Fundació Josep Pla presenta un seguit de propostes molt engrescadores en ocasió de la Festa Major.

Al recinte firal, s’instal·la la tradicional fira d’atraccions.