Una cinquantena de mares han estat donants al Banc de Llet Materna del Baix Empordà

Un grup de mares de Palafrugell que estan actualment en període de lactancia i criança es troben dues vegades al mes per compartir dubtes i  vivències. Aquest dilluns el llevador del CAP de Palafrugell ha visitat el grup de suport a la lactància per explicar a totes les mares que existeix un banc de llet materna
amb el que es pot donar llet que s'utilitza després pels nadons prematurs. Algunes de les mares d'aquest grup ja són donants i han pogut explicar també la seva experiència amb el Banc de Llet.

Qui vulgui donar llet materna ho ha de comunicar a la seva llevadora que es posarà en contacte amb en Claudio Montenegro que és qui coordina el banc de llet materna al Baix Empordà. Després d'una analítica de sang s'entrega a la mare un kit amb un tirallet i un lot de pots per conservar-la al congelador. La mare quan té un nombre de pots de llet congelats avisa un transportista que li recull la llet a domicili i la porta a les unitats de cures intensives neonatals.
 
Al Baix Empordà el Banc de Llet Materna va néixer a finals del 2013.  Des de llavors s'han aconseguit entre 40 i 50 mares donants.