Trobada de faroners, familiars i amics dels fars a Sant Sebastià

La majoria dels fars estan automatitzats i la figura del faroner comença a passar a la història. El que no mor de cap manera és l'amor i la idealització cap a aquests espais i els seus treballadors. Amb aquest motiu dissabte passat es va celebrar al Far de Sant Sebastià la Sisena Trobada de Faroners, Familiars i Amics dels Fars
This text will be replaced
 
Aquesta iniciativa va néixer el 2010 arran de la presentació d'un llibre de David Moré sobre el món dels fars. Moré, fill de faroner i historiador, ha organitzat des d'aleshores visites a diversos dels fars més destacats dels Països Catalans, com el de Calella de la Costa, el del Port de la Selva, el de Cadaqués o el de les Illes Columbretes,a mig camí entre València i Mallorca. 
 
A Sant Sebastià es va seguir el mateix patró de les edicions passades, consistent en una excursió marítima per conèixer el litoral local i un dinar de germanor. A més, es va comptar amb l'actuació de la coral Nit de Juny, visites guiades al jaciment ibèric i l'ermita de Sant Sebastià, així com la presentació del documental "Ur Artean", que parla del far del Sant Sebastià basc. 
 
Fins no fa gaire els fars eren la llar de diverses famílies. Avui dia s'estan destinant a altres usos, però la seva principal utilitat, la de servir de guia, perdura. I és que els fars, per la seva situació geogràfica, són emplaçaments ideals per col·locar-hi dispositius que permetin el correcte funcionament del GPS.