Submarinistes de Palafrugell netegen el fons marí de Llafranc i Port Pelegrí

Tenir cura del fons marí és quelcom que fa molts anys que tenen en compte els municipis de la Costa Brava centre.
 
 Submarinistes, nedadors i usuaris de les platges, a banda de la fauna i la flora del fons marí, són els qui pateixen la contaminació del mar. Per aquesta raó des de fa uns anys diferents municipis costaners, com és el cas de Palafrugell, organitzen sortides de neteja del fons marí.
 
Aquest dissabte les platges de Llafranc i Port Pelegrí de Calella de Palafrugell han estat les escollides per fer aquestes actuacions de neteja en les que una vintena de submarinistes s'han submergit per recollir totes les deixalles i residus tòxics que hi ha al mar.
 
Tot i que aquest any del fons marí de la platja de Llafranc no han tret gaire residus perquè no hi ha hagut temporals ni fort onatge i perquè, a més, els centres de submarinisme locals recullen el que troben cada vegada que surten, anys anteriors s'havien arribat a recollir entre 30 i 40 quilos de residus. L'activitat és sobretot pensada pels submarinistes però també hi ha qui participa amb unes ulleres i un tub.
 
Per fer-nos-en a la idea, per exemple, les llaunes d'alumini llençades a l'aigua trigaran uns 220 anys a degradar-se; ampolles de plàstic, bolquers i compreses 450 anys i una ampolla de vidre pot trigar a degradar-se fins a temps indefinit.