Un de cada tres gossos recollits per l'APA Rodamon ho és a l'estiu

1 de cada 3 gossos recollits per la Protectora d'Animals Rodamon de Palafrugell, és trobat durant els mesos d'estiu. Juny, Juliol i Agost són els mesos àlgids de l'abandonament de gossos al Baix Empordà. Aquest any, l'entitat de Palafrugell ja ha recollit quasi 400 animals, dels quals 120 ho han estat aquest estiu.

This text will be replaced

Una part d'aquests gossos, els que s'han perdut, són recuperats pels seus propietaris gràcies a l'ús de les xarxes socials i els microxips. Tot i això des de la Protectora lamenten que només un 30% dels animals disposen d'aquesta eina que facilita la seva cerca. Una eina que, en cas que l'animal no s'hagi perdut i hagi estat abandonat, facilita també la identificació del seu propietari perquè respongui davant la justícia.  

Col·laboració de turistes estrangers

L'ubicació de la Protectora palafrugellenca incideix negativament en el nombre d'abandonaments per ser lloc de vacances, però per contra és un avantatge alhora de donar sortida als animals abandonats.

L'APA Rodamon disposa d'una extensa xarxa de col·laboradors estrangers que aprofitant les vacances a la Costa Brava ajuden als processos d'adopció als seus països d'origen. Gossos que viuen a la protectora han trobat una nova vida lluny de Catalunya.

Inventari de gossos recollits, al web

A través del web de l'entitat es pot veure l'inventari de gossos recollits, col·laborar amb l'entitat anant a passejar els animals o fent donacions econòm

Notícies relacionades

La protectora d'animals Rodamon de Palafrugell ha recollit 395 gossos abandonats aquest 2015 (17-09-2015)

La protectora Rodamon de Palafrugell treballa per donar gossos en adopció a l'estranger (26-08-2014)

Festival de gossos d'elit per combatre els 100.000 abandonaments anuals a Catalunya