L'Ajuntament de Palafrugell defensa la llicència d'obres del xalet del Golfet

L'Ajuntament de Palafrugell afirma que la construcció d'aquest habitatge de gairebé 700 metres quadrats a la zona del Golfet de Calella de Palafrugell s'està fent seguint la legalitat i el Pla de Millora Urbana aprovat pel mateix ajuntament.
Aquesta fincs és urbana des del Pla General del 1983 i cap govern l'ha requalificat en 30 anys pel cost que suposaria la indemnització al privat.
 
This text will be replaced
 
Per la construcció d'aquest xalet la Generalitat va requerir a l'ajuntament l'aprovació d'un Pla de Millora Urbana que es va aprovar sense alegacions ni de partits polítics, ni de veïns ni d'entitats ecologistes. A principis d'agost l'Ajuntament de Palafrugell rebia una sèrie de requeriments per part de la Generalitat per tal de revisar la llicència d'obres donada al propietari. Des del govern asseguren que han fet un seguiment constant de l'obra i per una sèrie d'irregularitats es va suspendre la llicència. L'alcalde creu que aquests requeriments arriben degut a la pressió que els veïns de la zona i alguna entitat ecologista fa en contra d'aquesta obra.
 
Pel que fa els requeriments la Generalitat demana a l'Ajuntament per una banda que obri un expedient de legalitat urbanística a la propietat per algunes irregularitats, una mesura que el govern ja va prendre a l'abril. També els demana un informe sobre l'impacte paisatgístic que des de Palafrugell defensen que estava inclòs en tota la documentació del Pla de Millora Urbana. També es fa un requeriment per revisar la llicència i definir si 100 metres quadrats de subterrani es podrien considerar planta i baixa un plantejament que l'alcalde assegura que si es fes amb moltes obres, les  llicències estarien totes mal donades. Finalment un altre requeriment és per la construcció d'un mur de contenció sense el previ permís de Costes. En aquest sentit l'alcalde accepta l'error però recorda que és legalitzable un cop Costes doni el seu concentiment. Si el denega el camí de ronda no podrà passar per davant de la finca com havien demanat els ecologistes.
 
Fa uns dies representants de l'ajuntament es van reunir amb representants del govern català per exposar-los-hi la resposta d'aquests requeriments. Aquest dijous es tornen a reunir però el govern ha volgut desementir algunes informacions publicades que feien referència a ordres d'enderroc.