Es redueixen les multes dels radars de Llofriu

Els dos radars instal·lats a la C66 en el seu pas pel nucli de Llofriu han multat 1.342 vehicles en el seu primer mes de funcionament. Durant la primera setmana van multar més de mig miler de vehicles, una dada que ha anat a la baixa fins a multar-ne un centenar durant la última setmana de setembre.
La previsió és que a mesura que els conductors coneguin la ubicació dels radars les multes es reduiran a una cinquantena la setmana. Des de Llofriu veuen en molt bons ulls la instal·lació d'aquests radars que han reduït notablament la velocitat al centre del nucli. 
 
This text will be replaced
 
La instal·lació d'un segon semàfor i aquests radars han propiciat una millora important en la seguretat dels veïns de Llofriu i fins i tot en la circulació pel nucli. Tot i això saben que de nit hi ha conductors que no respecten ni els límits de velocitat ni els semàfors.
 
Aquests radars estan instal·lats al barri de la Barceloneta de Llofriu on poden passar diàriament durant l'estiu uns 23.000 vehicles i 15.000 diaris la resta de l'any. El límit de la velocitat és de 50 quilòmetres per hora ja que la carretera és urbana al passar per dins del nucli. 
 
L'objectiu històric del govern de Palafrugell és reduir la velocitat en aquesta via i després d'un intent fracassat de controlar la velocitat a través d'un radar connectat al semàfor d'aquesta via ara s'ha optat per aquests radars convencionals que van començar a funcionar el mes d'agost en proves, El setembre ha estat el primer mes que s'han tramitat les infraccions per accessos de velocitat dels conductors.