Una sentència obliga a Palamós a replantejar el seu sól industrial

L'Ajuntament de Palamós haurà de replantejar les àrees industrials del municipi després que una sentència judicial les hagi qüestionat. El cas fa referència al Polígon Industrial de la Pietat, on hi ha la Hutchinson.

This text will be replaced

L'any 2008 es va dividir aquest espai en dues parts. Una per l'obra ja executada i una altra per la zona de creixement. Una empresa que va quedar fora de la zona industrial va portar el cas als Tribunals .  El curiós de la sentència és que el jutge desestima la demanda de l'empresa en qüestió però en canvi obliga a l'Ajuntament a replantejar el sól industrial perquè les diferents àrees no siguin discontinues.

Segons l'Ajuntament i el PSC  la ciutat necessita sól industrial perquè actualment no hi ha cap espai buit on poder desenvolupar projecte nou. Un element que no és compartit per la CUP que creu que el sól industrial s'hauria de plantejar a nivell supramunicipal i no cada poble i ciutat com si fos un regne de taifes. Des de l'esquerra anticapitalista asseguren que hi ha espais molt a prop de Palamós buits i per tant adequats per fer un creixement industrial sostenible.

Un cop feta la diagnosi caldrà determinar quines possibilitats té la ciutat perquè la sentència impossiblita desenvolupar les zones industrials vigents.

De moment els diferents grups ja s'han reunit i aquesta setmana s'han de tornar a reunir per tenir sobre la taula tota la informació que van demanar. Bàsicament relacionada amb la quantitat i qualitat del sól industrial que hi ha la comarca i què pot aportar Palamós.