Canvis al Carnaval de Palamós

 L'Associació Som Carnaval s'ha adjudicat la gestió de la festa del Rei Carnestoltes després de guanyar un concurs públic en el que ha competit amb l'Associació Carnaval de Palamós. Responsable de la gestió durant pràcticament tres dècades. L'Associació guanyadora s'ha imposat per 67 punts de diferència a l'altra candidatura i rebrà 27.000 euros de subvenció.

This text will be replaced

El concurs públic va ser la resolució que va prendre l'Ajuntament després de les marcades desavinences d'algunes de les colles amb l'Associació Carnaval de Palamós. Les discrepàncies es remunten al final del carnaval de l'any passat, quan l'Associació Cultural Showboys va posar en entredit la gestió de les festes que fa la comissió i va demanar una organització més participativa. Entre les seves queixes, feien constar el preu excessiu de les entrades pel sopar de presentació de colles o l'exhibició de comparses, el fet d'haver de pagar per seure el dia de la rua de carnaval o la gestió del bar de la Nau dels 50 metres entre altres qüestions.

Malgrat els intents de bastir una única candidatura al final es van presentar dues propostes, i una comissió tècnica les ha puntuat d'acord amb idferents criteris que entre altres determinaven que s’havien d'incloure obligatòriament dins el programa les activitats tradicionals del carnaval palamosí com el sopar popular de presentació, el carnaval infantil o dels "botiguers", la gran Rua, l'exhibició de comparses o l'enterrament de la sardina.  A banda s'obria la possibilitat de presentar altres activitats o propostes inèdites i es valorava la incorporació i participació d'entitats locals en la realització d'aquestes.

Un cop puntuades les dues propostes i després de valorar les diverses al·legacions que s'han presentat amb posterioritat, el resultat definitiu del concurs ha determinat l'Associació Som Carnaval com a responsable de l'organització del carnaval palamosí de 2017, amb 329 punts, mentre que la presentada per l'Associació Carnaval de Palamós n'ha obtingut 262. Els actes del Carnaval de Palamós 2017 s'iniciaran el dia 18 de febrer.

Notícies relacionades

L'Associació del Carnaval de Palamós exposarà a les colles el nou model de Carnaval amb el que es treballa

Concurs públic per la organització del carnaval de Palamós 2017