Palamós reflexiona sobre el maltractament a la gent gran

El SSIBE, els Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà, va organitzar una nova edició de l'anomenat Cinema Ètic a l'Hospital de Palamós. En aquesta ocasió el tema central de la tarda va ser el maltractament a la gent gran, amb un programa articulat al voltant del curtmetratge "Contranatura".
 
This text will be replaced
 
"Contranatura", un film dirigit per Isaac Berrocal, parla de la difícil convivència entre un home adult i la seva mare anciana i de la violència amb què el fill la tracta a ella. Tot això, davant l'actitud indiferent dels veïns. La ficció, una vegada més, es veu superada per una realitat massa sovint invisible que va ser l'objecte de debat a Palamós.
 
L'acte, presentat per l'exconsellera i actual membre del Comitè d'Ètica Assistencial de SSIBE Montserrat Tura va comptar amb una ponència de l'advocat Jordi Muñoz que va intentar buscar els per quès d'aquests maltractaments i repartir responsabilitats entre tothom en una situació davant la qual molts giren la cara. La sessió va continuar amb un debat entre diversos representants de sectors que acostument a treballar en aquests tipus de casos, com els Mossos d'Esquadra o els serveis socials i va cloure amb les conculsions de Carme Sabrià, presidenta del Comitè d'Ètica Assistencial de SSIBE.