El Baix Empordà és la segona comarca amb més població estacional

El Baix Empordà és la segona comarca catalana amb més població estacional. La comarca té 32.022 persones ETCA més de les que hi estan empadronades, un 24% respecte la població empadronada. 

Aquest concepte calcula la gent que està censada al municipi, la gent que realment hi viu i la gent que hi passa llargues temporades per motius laborals, d'estudi o vacacionals. És una xifra aproximada. que s'anomena ETCA. Unes sigles que signifiquen Població Estacional Equivalent a Temps Anual. És a dir, cada dia que un individu està en un municipi equival a 1/365 persones ETCA.

En una comarca rural, urbana i turística com el Baix Empordà hi ha diferències importants entre municipis i si bé el saldo de població ETCA és positiu, hi ha municipis que el tenen negatiu.

En termes absoluts Pals és el segon municipi de Catalunya amb més població estacional. De fet, en té més que persones empadronades hi ha. És a dir, en moments determinats de l'any dobla la població que hi viu habitualment.

Per poblacions, Lloret de Mar és el municipi gironí amb més habitants temporals, amb 16.337 persones equivalents a temps complet anual, seguida de Girona amb 9.083 habitants temporals, Platja d'Aro amb 7.598, Blanes amb 5.643 i Torroella de Montgrí amb 5.421. També la població estacional de Tossa de Mar és de 5.065 persones, de Roses de 4.900, de Calonge de 4.699 i de Palafrugell de 4.396.

A l'altra banda de la balança hi ha La Bisbal amb un saldo negatiu de 428 persones.

Cal tenir en compte que el concepte ETCA és una aproximació estadística i no indica el volum  de població que hi ha en un moment determinat en una ciutat. Per exemple, en un dia concret de l'estiu pot haver-hi més de 100.000 persones vivint a Castell- Platja d'Aro, però repartides segons el mètode ETCA surten aquestes xifres.