La Confraria de Palamós pren part en la creació dels GALP

La Confraria de Pescadors de Palamós ha participat de forma activa a la constitució del Grup d’Acció Local de la Costa Brava. Els anomenats GALP són els encarregats del disseny i la realització de les estratègies de desenvolupament local participatives, conegudes com a EDLP. 
This text will be replaced
Entre les seves metes, hi ha establir un punt de trobada dels actors locals, reforçar el paper del sector pesquer en l’economia local, descentralitzar la presa de decisions, incrementar la difusió i visibilitat internacional del territori, connectar les comunitats pesqueres europees i facilitar l’accés al territori d’altres fonts de finançament. 
 
Les estratègies es duran a terme en el període 2017-2023 i dinamitzaran una contribució pública del Fons Europeu Marítim i de la Pesca de 7,7 milions d’euros, cofinançada un 85% per la Unió Europea i un 15% per la Generalitat de Catalunya. El Departament d’Agricultura ha aprovat una bestreta de 50.000 € per a cadascun dels GALP per iniciar les accions de dinamització del territori i execució de les EDLP.
 
El Grup d’Acció Local Pesquer Costa Brava està format per 31 entitats del territori: 11 confraries de pescadors, 10 entitats del sector públic, 2 entitats del sector social i 8 entitats del sector privat. Al Baix Empordà, inclou Palamós, Sant Feliu de Guíxols i Torroella de Montgrí.
 
El GALP Costa Brava té com a missió fomentar una activitat pesquera sostenible a partir de la protecció del medi ambient i els recursos naturals, i potenciar alhora la comercialització dels productes com a pilar bàsic de la viabilitat del sector, oferir suport als agents socials i impulsar iniciatives que afegeixin valor als municipis i al territori costaner.