El Govern preveu invertir més de 6 milions d'euros al Baix Empordà

Aquesta tauleta conté els pressupostos del referèndum. Uns números que on el Govern hi veu "vocació social" i el "final de l'època de les retallades". Més enllà de les consideracions generals, els comptes que va presentar aquest dimarts el Vicepresident i Conseller d'Economia, Oriol Junqueres preveuen 6.023.017,13 euros d'inversions al Baix Empordà. El 0,8 % del total.

This text will be replaced

Els dos projectes més destacats dels comptes del 2017 són la construcció del nou consultori de Verges i l'arranjament de la zona de Cala Sans a Sant Feliu de Guíxols. De fet, aquesta darrera és l'obra més important que es projecte a la comarca amb un pressupost d'1,1 milions d'euros. El Govern preveu partides des de l'Institut Català del Sól i Ports de la Generalitat per urbanitzar la zona nàutica i instal·lació d'infraestructures per millorar l'eficiència energètica.

En el cas de Verges,  es preveuen fins a sis partides per construir l'equipament, comprar la maquinària i tenir a punt les instal·lacions. El preu global del projecte és de 622.478  euros.

Aquestes dues es complementen amb altres inversions que ja figuraven en part en comptes anteriors. Una d'elles és la construcció del nou CAP de Platja d'Aro que rebrà 104.981 euros.  També hi ha partides pel consultori de l'Estartit.

Sense escoles noves

En ensenyament, no es preveu ni la construcció de la nova escola de Vall-Llobrega ni tampoc el nou Institut de Sant Feliu. Demandes del territori que no han estat recollides. Sí que hi ha  partides per la nova Escola La Síinia de Sant Antoni amb 334.697 euros.

L'esperat Punt Schengen del Port de Palamós, els efectes del qual s'han de notar l'any que ve, rebrà 150.000 euros. En aquesta mateixa infraestructura hi ha una partida per renovar els serveis nàutics. Una altra equipament que rebrà un impuls és el Centre Cívic de La Bisbal amb una partida de 60.000 euros.

En infraestructura viària hi ha previstes actuacions a la C-66 A Palafrugell, la GI-633 A Jafre i Colomers. Pel que fa als parcs naturals les inversions es centren a Castell i Mas Canyet amb adquisició de nous espais via expropiació.

79 milions d'inversió a les Comarques Gironines

Tot plegat en uns comptes que en el conjunt de les Comarques Gironines preveuen 79 milions d'euros en inversions, el 10% del total de Catalunya.  Pressupostos que destinen quasi un 80% a la despesa social, compleixen l'objectiu de dèficit i baixen l'endeutament respecte el PIB.

Aquests comptes es portaran a aprovació al Parlament on el Govern només té garantida la seva admissió a tràmit. Per tant, si es vol que tots aquests projectes vegin la llum Junqueras haurà d'exprimir encara més el Sudoku pressupostari.