Es dispara el preu del peix i del marisc a pocs dies de les festes nadalenques

Els mercats s'omplen en aquests dies prèvis a les festes nadalenques. Qui més qui menys ja sap què cuinarà per celebrar el Nadal. Moltes persones passegen entre les parades per agafar idees i veure quins són els productes de temporada que poden utilitzar per fer els àpats festius.
This text will be replaced
 
Si es té clar el menú es poden aprofitar les ofertes. Pel que fa el peix i el marisc, dos clàssics de les taules de Nadal, aquest any ja van cars a 2 setmanes de les festes. La poca captura i l'augment en la demanda d'aquests productes tan apreciats fa que el preu pugi i des de fa dies que el seu valor va en alça. Aquest any les festes comencen en cap de setmana per tant a les peixateries els hi arribarà peix fresc fins el divendres 23.
 
A dia d'avui la gamba mitjana ja es paga a més de 60 euros el quilo. El preu varia segons la captura i pot arribar a baixar els dies prèvis a Nadal. Qui vulgui assegurar-se que el preu no puja més pot conformar-se i pagar el preu d'avui, això sí, per conservar-ne les qualitats cal congelar-lo de seguida.
 
El marisc és el gran protagonista dels aperitius de Nadal. Tot i que també es cuini peix com a entrant des del mercat asseguren que les vendes del Nadal recauen sobre les gambes, escamarlans i la clova en general.