L'Ajuntament de Palamós ha encarregat un estudi tècnic alternatiu per replantejar el nou sòl industrial del municipi

L'Ajuntament de Palamós ha encarregat un estudi tècnic alteratiu per reconduir la previsió de nou sòl industrial al municipi. Aquesta qüestió s'ha hagut de replantejar després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya anul·lés els tràmits urbanístics d'aquest projecte que es contemplaven en el Pla d'Ordenació Urbana Municipal. 

This text will be replaced

La impugnació ve deguda al fet que al Pla General constava que el POUM de Palamós dividia el sector industrial la Pietat en dos àmbits. Un consolidat per edificacions industrials i l'altre sense edificar. El Tribunal ha considerat que els dos àmbits estan desequilibrats i que per tant, un té més càrregues que l'altra. En les últimes setmanes, l'Ajuntament ha de trobar una solució per reconduir el sector anul·lat pel Tribunal i trobar una sortida consensuada entre el govern i l'oposició.

El regidor d'urbanisme de l'Ajuntament de Palamós, Jordi Pallí, ha explicat a radio Palamós que creu que serà difícil trobar un lloc alternatiu al sòl industrial que no sigui el previst al sector La Pietat. Això sí, diu que la nova proposta s'haurà de redimensionar a la baixa i que el nou projecte haurà de ser més realista i adaptar-se a la demanda del mercat.

La previsió del nou POUM aprovat l'any 2008 era definir una superfície neta de 191 mil metres quadrats de sòl industrial, una tercera part dels quals ja estaven ocupats i eren operatius.