Palamós ha d'arreglar amb urgència la coberta del Pati de la República

L'Ajuntament de Palamós arreglarà el sostre d'aquest edifici, conegut com el Parvulari de la República, i que alberga les dependències municipals de medi ambient. El ple ha donat el vist-i-plau a una obra urgent perquè s'han detectat unes esquerdes que de no actuar podrien afectar a l'estabilitat de la finca.

This text will be replaced

L'immoble està situat al Carrer Jacint Verdaguer davant l'Arbreda i per prevenció ha hagut de dessallotjar els serveis municipals de medi ambient, que estan sota la coberta, que s'han traslladat a les Galeries Carme mentre la reparin.

Un cop validat pel ple, el projecte passarà els terminis requerits per llei i la previsió és que les obres comencin amb el nou any i en unes setmanes l'edifici torni a estar operatiu.

Aquest edifici és històric i forma part del catàleg del Memorial Democràtic. Va albergar un parvulari públic durant la II República i després de la Guerra Civil va ser la seu de les entitats juvenils feixistes. Més tard va acollir la Biblioteca Lluís Barceló.

L'Ajuntament va plantejar enderrocar-lo per ubicar-hi una llar de gent gran però finalment es va conservar i remodelar l'edifici. Actualment, a més de les oficines de medi ambient, hi ha el projecte Palamós Millora.