La Christmas, conillet d'índies dels canvis en el reglament que impulsa la Federació Internacional de Vela

La Christmas Race de Palamós és un banc de proves de cara al canvi de reglament de la vela a nivell internacional que es podria estrenar per Tòquio 2020.
La Federació Internacional de Vela vol accentuar l'espectacle i donar un plus d'emoció a la competició. Actualment la vela és un esport de regularitat en el que qui té millor puntuació en tot un conjunt de proves guanya. El que vol fer ara la direcció internacional d'aquest esport és establir un sistema d'eliminatòries amb una final, en el que quatre embarcacions s'ho juguin tot. És a dir, introduir l'emoció i el drama típic de l'esport.

El conillet d'índies de tots aquests canvis és la Christmas Race. Aquest no és el primer cop que la competició palamosina serveix per introduir unes novetats en el reglament que al cap de poc esdevenen internacionals.

L'objectiu dels canvis és atraure el públic a la vela de manera fàcil i entenedora. Dotar l'esport d'un plus d'emoció en un moment en què moltes regates es fan vora la costa i són fàcils d'observar pel públic.

Els canvis testats a Palamós podrien començar a entrar en vigor l'any que ve i ser definitius a la cita Olímpica del 2020.