Més de 600 regatistes a la Christmas Race més olímpica

Aquest diumenge ha arrencat una nova edició de la Christmas Race a Palamós, i ja en van 41. Enguany aquesta multitudinària regata ha acostat fins a la badia de Palamós unes 380 embarcacions i més de 600 regatistes
 
This text will be replaced
 
El fet que la prova sigui tan nombrosa pel que fa a participants és que forma part del Circuit Olímpic espanyol i ha estat escollida com a regata de selecció de l'Equip Preolímpic 2017 en les classes Laser Standard, Finn, 470 Masculí i Femení, 49er i FX. De fet, fins a sis dels regatistes estatals que van ser a Rio 2016 hi participen. Completen la competició les classes Europe, Laser Radial i 29er. 
 
Quatre camps de regata acolliran les proves de qualificació fins el dimecres 21 i el dijous 22 tindran lloc les "medal race", proves on els deu primers classificats de cada categoria es disputaran les medalles. Una opció que fins a última hora no s'acabarà de decidir és si s'opta per un nou sistema de classificació que s'adoptarà a Tòquio 2020.
 
Es compta que les condicions climatològiques siguin bones, amb una tramuntana considerable els primers dies que donarà lloc a un component nord-est que es mantindrà estable els dies restants de regata.
 
La 41a Christmas Race ha portat a Palamós representants de 23 nacionalitats majoritàriament europees, però amb alguna de sorprenent, com són els casos de Brasil o, fins i tot, Iran.