Triomfen els tortells de Reis menys convencionals

Quan s'acosta el dia de reis Ses Majestats estan enfeinades preparant regals, però hi ha un altre gremi que tampoc descansa. Els pastissers treballen de valent aquests dies als seus obradors per preparar els postres que donen sentit al dinar del dia 6 de gener: el tortell de reis
This text will be replaced
Si bé la recepta tradicional de brioix, fruita confitada i fruits secs sol anar farcida de massapà, amb el pas dels anys la fòrmula s'ha anat modernitzant i són moltes les alternatives de tortell que es preparen per adaptar-lo al gust de cada família i aconseguir que els postres siguin més lleugers. 
 
 
El tortell de reis serveix per omplir la panxa dels comensals però també per divertir tota la família al voltant de la taula, perquè hi ha en joc la sempre disputada corona per qui trobi la figureta del rei i la temuda fava seca, que farà que el menys afortunat de la família acabi pagant el tortell. 
 
Una tradició que perdura que es remunta a l'època dels romans, quan es nomenava els reis i les reines durant els grans àpats que es feien per les festes.