Tast de mar i garoines a bord del Rafael

Amb el mes de gener arriba l'època de les garoines. La menja d'aquests equinoderms és una pràctica molt extesa al llarg del litoral de la Costa Brava, des d'on no s'és conscient del desconeixement que es té d'aquest producte a altres punts del territori. Per donar-les a conèixer i, sobretot, introduir-les als paladar dels no iniciats les garoines es poden tastar a bord del Rafael, una embarcació centenària que es troba al Port de Palamós
 
This text will be replaced
 
Des de l'empresa Tela Marinera, promotors de la iniciativa, reconeixen que, pel seu gust potent i particular, pot costar entrar al món de les garoina però consideren que tenen una bona solució, que és menjar-les, com ells diuen, a l'antiga. Això significa fer-ho amb el producte acabat de pescar i acompanyat d'un bon pa, botifarra negra i vi de pagès. Principalment, però, el tret diferencial que dóna un plus de qualitat a l'experiència és el fet de dur-la a terma al bell mig del mar, amb tot el romanticisme que això comporta. 
 
Amb sortides des de Palamós i també Llafranc, l'anomenat "Tast de mar i garoines a bord del Rafael" s'adhereix a la campanya de La Garoinada de Palafrugell i es pot gaudir els dissabtes i diumenges dels mesos de gener, febrer i març; abans que torni la veda a partir de l'abril.