L'Hospital de Palamós reforça els serveis del centre sanitari i dels CAPs per l'epidèmia de grip

L'Hospital de Palamós i els CAPs que en depenen reforçaran la setmana que ve els seus serveis davant l'epidèmia de grip que des de Nadal està afectant la zona.

This text will be replaced

El centre hospitalari posarà 12 llits més amb la dotació corresponent de personal i als Centres d'Atenció Primària es reforçarà el personal d'urgències.
Segons dades dels Serveis de Saliut Integrals del Baix Empordà, l'operació grip ha portat un 12% més d'actuacions sanitàries i segons lamenta el sindicat Metges de Catalunya col·lapse a les urgències de Palamós, que han hagut de tenir pacients al box per manca de llits.

Cada any per aquestes dates es produeixen pics d'ús del servei d'urgències i per això des del centre sanitari demanen seny a l'hora d'utilitzar el servei per no col·lapsar-lo.

Deixar urgències de l'Hospital com a última opció

De fet, la primera recomanació en cas de grip és fer repós a casa fins que desaparegui la febre, utilitzar antitèrmics, evitar el consum de tabac o alcohol, no compartir habitació amb cap altre persona si és possible i beure líquid abundant. Si els símptomes persisteixen anar al CAP i deixar l'Hospital com la darrera de les opcions.

Catalunya es troba en aquests moments en la fase epidèmica de la malaltia. Al Baix Empordà hi ha dos nivells d'alerta. El primer, activat per nadal amb l'arribada dels primers casos, en la que es reforcen els panells informatius als usuaris del servei i el segon, el que s'aplicarà la setmana que ve, que preveu augment de llits i personal.

Des de la Conselleria de Salut s'admet que hi ha saturació puntual en alguns centres sanitaris del país però no pas col·lapse com denuncien els sindicats.