Palamós reduirà i compactarà el sól industrial de La Pietat

Palamós reduirà i compactarà la zona industrial de La Pietat. És la proposta que l'equip de govern ha entregat a l'oposició per desbloquejar el replanteig del sól industrial que va obligar a fer una sentència judicial.

This text will be replaced

La intenció de l'Alcalde Lluís Puig és concentrar tot l'espai industrial al voltant de la Hutchinson, crear un cinturó verd al voltant de la zona industrial i vials que permetin accedir al paratge de Bell-Lloc.

En concret la proposta inicial és reduir les 45 hactàrees industrials que preveu el POUM a 25. D'aquesta manera es conjuguen les necessitats empresarials de la ciutat amb la preservació del medi.

Una sentència judicial obliga a replantejar la zona industrial

L'Ajuntament de Palamós s'ha vist obligat a replantejar les àrees industrials del municipi després que una sentència judicial les hagués qüestionat.

L'any 2008 es va dividir la zona industrial al voltant de la Hutchinson en dos. Una per l'obra ja executada i una altra per la zona de creixement. Una empresa que va quedar fora de la zona industrial va portar el cas als Tribunals i tot i que el jutge va desestimar aquesta demanda, va amonestar a l'Ajuntament per tenir àrees discontinues de sol industrial.

Corona verda i carril bici per accedir a Bell-Lloc

Com que el POUM es va aprovar el 2008, s'ha hagut de fer un nou estudi tècnic per saber les necessitats de la ciutat avui en dia i quines possibilitats hi havia. Amb aquest estudi a la mà, l'equip de govern ha presentat la seva proposta.

El replanteig de la zona industrial s'ha aprofitat també per propsar altres millores al sector. Com per exemple protegir el barri de Vila Romà amb una anella verda de vegetació, fer carrils bici per penetrar al paratge de Bell Lloc, o accessos nous a la zona de la Hutchinson.

Segons l'alcalde de Palamós, la proposta de sòl industrial recull la demanda real de les empreses del municipi.

Ara, el bipartit ERC- PDCAT haurà de negociar amb els altres grups municipals per tirar endavant el projecte, ja que està en minoria.

Notícies relacionades

L'Ajuntament de Palamós ha encarregat un estudi tècnic alternatiu per replantejar el nou sòl industrial del municipi

Una sentència judicial obliga a replantejar el sól industrial de Palamós