Inici de la veda de la gamba

Les embarcacions pescadores de gamba de Palamós han començat a fer veda aquesta setmana. Des d'ara i fins d'aquí a dos mesos les disset embarcacions que formen part de la flota de gamba palamosina estaran amarrades a port per deixar que el peix creixi i faci el seu curs natural. 
This text will be replaced
Dos mesos de veda seguits és la primera vegada que es fa ja que normalment el que feien els pescadors era fer ara un mes i llavors tornar a pescar unes tres setmanes i tornar a fer veda un mes més.   S'ha comprovat que la veda acaba sent positiva ja que porta a una millor pesca afavorint la reproducció de les espècies i la sostenibilitat de la pròpia activitat.
 
L'aturada dels pescadors de gamba vermella ha coincidit amb la tornada a la feina dels pescadors d'encerclament i de peix blau que han estat fent veda durant un mes i que avui han tornat a la feina. Ja fa dinou anys que l’encerclament fa voluntàriament aquesta veda anual, amb l’objectiu de preservar el seu recurs i pescar talles que comercialment siguin més competitives. 
 
I pel que fa a la resta d'embarcacions de la flota de Palamós, les barques d'arrossegament tenen previst la seva aturada durant el mes de febrer.