L'ampliació de la seu de la Creu Roja de Palamós declarades d'interés públic

El Ple de Palamós va aprovar aquest dimarts declarar les obres d'ampliació del local de la Creu Roja, com d'Especial Interés Públic. Això permetrà a l'entitat tenir un conjunt de beneficis fiscals ja que s'entén que la seva activitat dins el local constitueix un benefici per la comunitat. Concretament, l'entitat s'estalviarà el 95% de l'impost de construccions, instal·lacions i obres (ICIO).

This text will be replaced

La Creu Roja va presentar la sol·licitud abans d'acabar l'any i aquest va ser aprovat pels serveis tècnics, l'arquitecte municipal i el cap de la gestió tributària de la ciutat. Per aprovar una declaració d'aquest tipus la llei exigeix que passi per ple i que hi hagi una majoria simple a favor.

El matís de la CUP

La declaració es va aprovar sense cap vot en contra i no va tenir debat però sí un matís. El que va exposar el regidor de la CUP, Joan Bohigas, que va abstenir-se.  L'argumentació va ser doble. Per una banda que hi ha entitats que gestionen serveis que haurien de ser assumits directament per l'Ajuntament i per altra que no només la Creu Roja fa activitats en benefici de la societat i que hi ha altres entitats que també haurien de veure's beneficiades per aquest tipus de mesures fiscals.

la seu de Creu Roja Palamós està situada al carrer de la Mercè, a tocar de la plaça dels Països Catalans. Ara s'ampliarà després que l'entitat ha comprat el local del costat, amb una part dels 1'3 milions d'euros que una benefactora va llegar a aquesta ONG.