Els pescadors de Palamós volen que la resta de ports gironins se sumin als 2 mesos de veda

Les barques d'arrossegament que surten a la captura de la gamba segueixen amarrades al Port de Palamós i així s'hi estaran fins el 8 de març. Aquest any els pescadors de Palamós han aconseguit que el Ministeri d'Agricultura i Pesca els permeti fer de manera seguida els 2 mesos de veda que marca el Pla de Gestió de la Gamba pel qual es regeixen.
This text will be replaced
INTERVÉ: Toni Albalat, patró major de laConfraria de Pescadors de Palamós
 
La confraria de pescadors de Palamós ha rebut un esborrany de la modificació de l'ordre ministerial que regula el pla de gestió de la gamba i per això aquest any fan l'aturada de l'activitat pesquera del 5 de gener fins el 8 de març.
 
 
Són 17 les barques que actualment es regeixen pel Pla de Getsió de la Gamba i són aquestes les que aquest mes de gener estan aturades. A partir del  6 de febrer se sumen a la veda 7 barques més d'arrossegament, aquestes faran la mateixa veda que la resta de ports gironins, Des de Palamós creuen que l'administració ha de fer un pas més i imposar a tots els ports aquests 2 mesos de veda.
 
Durant la veda els pescadors estan aturats i els propietaris de les barques aprofiten per fer manteniment. Aquest any es canviaran les portes de les barques per evitar l'efecte 'llaurat' que degrada el fons marí i els seus caladors. El mes de desembre els pescadors van cobrar el primer ajut que arriba de l'administració per fer la veda. Després de 3 anys de reivindicacions la Generalitat va abonar el mes passat prop d'1 milió d'euros als pescadors catalans per compensar la paralització de l'activitat durant la veda.