Les escoles de Palamós tornaran a desfilar a la rua infantil de Dijous Gras

Aquest Dijous Gras, els escolars de Palamós tornaran a participar a la rua infantil de carnaval, un fet que no es donava des de l'any 2003. El retorn de les escoles a la desfilada que els darrers anys només han protagonitzat les llars d'infants es deu a l'entrada de la nova organtizació.
This text will be replaced
Des de l'Associació Som Carnaval han negociat tant amb les direccions dels centres de primària com amb les ampes i han arribat a un acord per recuperar aquesta antiga tradició, que s'havia perdut per diverses discrepàncies. 
 
Amb la voluntat de reinventar la rua, la nova organització introduirà diverses novetats a l'activitat, entre les quals destaca que la temàtica de les disfresses serà comuna. Els escolars d'entre 8 i 10 anys es reuniran al matí a la Nau dels 50 metres on hi faran tallers de maquillatge i de complements, es vestiran, i es trobaran amb les llars d'infants i els centres de suport familiar a l'inici del passeig. La cercavila, que reunirà unes 400 persones en total, anirà fins al sortidor.
 
La recuperació de la rua infantil és una de les primeres accions de l'Associació Som Carnaval, que aquest any organitzarà el carnaval palamosí després de guanyar un concurs públic i rebre 27.000 euros de subvenció. Som Carnaval va alçar-se com a alternativa a l'Associació Carnaval de Palamós, que havia organitzat la festa durant gairebé 30 anys.  De fet, van presentar candidatura per les discrepàncies que tenien amb el model de l'antiga organització. 
 
Els actes del carnaval 2017 a Palamós començaran el 18 de febrer i s'allargaran fins l'1 de març.