L'Hospital va atendre 961 parts el 2016, la majoria sense cessària

L'Hospital de Palamós va atendre el 2016 961 parts, el 49% fills de mares nouvingudes, amb nacionalitats com la marroquina, la romanesa i la gambiana, entre d'altres. La majoria dels parts van ser de caràcter eutòcics, és a dir, sense cessària.

This text will be replaced

Segons els informes del Departament de Salut, les mares es mostren satisfetes amb l'atenció rebuda amb una puntuació de 8,58 sobre 10 i un 90% de valoracions positives en un qüestionari d'una vintena de preguntes. Es tracta, segons el centre sanitari, d'una a la part alta de les valoracions dels hospitals del país.

Segons un comunicat les claus d'aquesta "excel·lència" són les instal·lacions renovades el 2007 i 2009, la preparació del personal, els protocols integrats a tota l'Àrea Bàsica de Salut, el pla d'atenció a les mares previ al naixement i l'equip de mediació per atendre la diversitat cultural.

El centre sanitari disposa d'una cinquena planta d'hospitalització, construida el 2009, amb habitacions àmplies i individuals equipades per tal que no calgui separar el nadó de la mare. També té quatre sales per atendre els parts amb un equipament que permet preservar la intimitat de la mare i els acompanyants i que disposa d'una monitorització per tal que el personal assitencial en faci el seguiment des de fora.

Des del centre s'ofereixen classes prepart en els diferents centres de l'Àrea Bàsica de Salut així com xerrades mensuals per preparar les famílies.