Un equip ciclista professional argentí escull Palamós com la seva base europea

L'equip de ciclisme professional SEP San Juan ha escollit Palamós per establir la seva base europea. El Club Ciclista Palamós-Costa Brava es convertirà en filial i amfitrió de l'entitat argentina que participarà en diverses curses durant la temporada alta d'aquest esport a Euskadi, Astúries, Castella, França i Bèlgica, algunes d'elles ja tancades.

This text will be replaced

L'acord entre les dues entitats permetrà que els argentins s'instal·lin i entrenin a la Costa Brava i completin el seu equip amb ciclistes palamosins, que tindran l'oportunitat de còrrer amb un equip de 'primera divisió'.

Los 'bichos verdes', un equip punter

Fruit d'aquesta col·laboració s'està explorant la possibilitat de crear un equip ciclista de categoria Elit i Sub23 filial dels argentins que competiria a nivell internacional tant a Europa com a Amèrica, amb temporades altes complementàries.

El SEP San Juan, conegut popularment a Argentina com els 'bichos verdes', un equip potent que ha guanyat la Vuelta a San Juan en diverses ocasions i un habitual dels podis ciclistes de les principals competicions del Con Sud.

La Demarcació de Girona, espai de luxe pels ciclistes professionals

La Demarcació de Girona i la Costa Brava estant essent en els darrers temps un pol d'atracció important per ciclistes professionals d'arreu del món, com Dan Martin, David Millar o l'heptacampió del Tour i també trampós confès, Lance Armostrong que hi han establert en diferents moments la seva base; o Nario Quintana que coneix bé les bondats de la regió. A més equips com la selecció veneçolana o el Garmin de l'UCI-Pro Tour entrenen habitualment a les carreteres gironines.