Faran el manteniment de la barca-museu 'Gacela' al port

Aquest dimarts es retirava de l'aigua del port palamosí la 'Gacela', un buc de pesca que forma part de la col·lecció del Museu de la Pesca de Palamós. Aquesta embarcació té 57 anys d'històrria i juntament amb la teranyina 'Estrella polar' serveixen al Museu per ampliar l'exposició permanent sobre la història de la pesca.
This text will be replaced
INTERVÉ: Raúl Mata, tècnic del Museu de la Pesca
 
Ara la 'Gacela' s'ha ubicat al moll on qui passegi podrà veure la varada en viu. Serà el mestre d'aixa Rafael Mayor qui la netegi tal i com es feia antigament, és a dir, amb rasqueta i fregall, res de mànega d'aigua a pressió. Fent el manteniment a l'antiga s'aconseguirà minimitzar el risc de pol·lució amb les restes animals i de pintura que barrejats amb l'aigua van a parar a mar. 
 
El Museu de la Pesca aprofitarà les tasques de manteniment del buc per fer unes visites guiades i explicar davant l'embarcació les tècniques constructives, els materials i els treballs dels professionals de la restauració. La primera visista es farà l'11 de febrer i es repetirà el primer cap de setmana de març.
 
La Gacela és pel museu una eina pedagògica i cultural, va ser construïda el 1960 i  visitant-la es pot conèixer el dia a dia del món pesquer, en concret de la pesca d'arrossegament.  El museu la té en propietat des de fa 10 anys i n'hi treu molt profit, un exemple és que només l'any passat 4.800 persones la van visitar. Fa vint metres d'eslora, 5 de mànega i 2 i mig de calat.