La Costa Brava, pol d'atracció de ciclistes professionals

La Costa Brava terra de mar, sol, platja ... i bicis!. Diversos equips, sobretot sud-americans, s'han interessat per la Costa Brava Centre per fer estajos o establir la seva base a Europa. 
This text will be replaced
Intervé: Josep Bachs,  director esportiu Club Ciclista Palamós-Costa Brava
 
Des del Club Ciclista Palamós constaten l'interés que desperta una zona, que conjuntament amb l'àrea urbana de Girona, són un pol d'atracció importantíssim de ciclistes professionals. 
 
Més enllà del clima, la gastronomia, la qualitat de vida i les infraestructures, és clau l'estructura de clubs ciclistes de la Demarcació. 
Aquests permeten que les seleccions o equips internacionals els adoptin com a filials i utilitzin la seva infraestructura. D'aquesta manera no han de desplaçar material perquè ja el tenen aquí. En retorn, completen els seus equips amb ciclistes locals, donant-los l'oportunitat de progressar en el món del ciclisme i obrint-los una porta a l'esport professional. 
 
Un exemple recent d'això és l'acord entre el Club Ciclista Palamós i el SEP San Juan Argentí. 'Los Bichos Verdes' han convertit els palamosins en el seu filial i base per còrrer diverses curses professionals a Europa. 
 
Des del Club demanen la implicació de les administracions i el teixit comercial del territori per fer possible que aquest pol d'atracció ciclista s'enlairi. 
L'àrea urbana de Girona ja fa temps que treballa en aquest aspecte i és la base de més de 80 ciclistes professionals. Noms com l'hexacampió i trampós confès Lance Armstrong;  Johnny Weltz, David Millar,  George Hincapie  i Christian Vande Velde; hi van establir o han establert el seu quarter general. A la demarcació hi tenen tot tipus d'ambients, urbà, mar, muntanya i plana, a pocs quilòmetres de distància.